Infopäev: Külmkuivatamise eeltöötlemistehnoloogiate arendamine ja pressimisjääkide väärindamine


Sündmuse detailid

  • Kuupäev:

20. aprill 10:00 – 13:00

Aiandusklaster MTÜ korraldab 20. aprillil 2023.a. algusega kell 10.00 ZOOM keskkonnas infopäeva

Külmkuivatamise eeltöötlemistehnoloogiate arendamine ja pressimisjääkide väärindamine.

Lektor: Peeter Laurson
peaspetsialist, Polli aiandusuuringute keskus, Eesti Maaülikool

Päevakava
10.00-11.00 Külmkuivatus (protsess, etapid, ettevalmistamine, kasutusvaldkonnad, seadmed)
11.00-11.05 Küsimused
11.05-12.00 Probleemid aiasaaduste külmkuivatamisel. Külmkuivatamiseks sobivamad marjakultuurid. Ülevaade külmkuivatamiseks sobilikumate marjasortide väljaselgitamise katsetest. Külmkuivatamise eeltöötlemistehnoloogiad. Marjade ensüümidega töötlemise mõju marjakestade massivahetusbarjäärile. Marjakestade füüsikalistest omadustest tingitud massivahetusbarjääri vähendamiseks tehtud mehaanilise eeltöötlustehnika mudeli arendamisest.
12.00-12.05 Küsimused
12.05-12.50 Bioaktiivsed ained marjades, puuviljades, köögiviljades. Kääritatud ja kääritamata pressjääkide väärindamisest. Mahlade käitumine külmkuivatamisel.
12.50-13.00 Küsimused ja infopäeva lõpetamine

 

Infopäev toimub Eesti maaelu arengukava 2014–2020” meetme 16 „Koostöö” alameetme „Innovatsiooniklaster” raames, toetab Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond (EAFRD).
Infopäev on osalejatele tasuta.

Vajalik eelnev registreerimine 19. aprillini 2023.a.   SIIN

ZOOM-i link infopäevast osavõtmiseks saadetakse päev enne infopäeva teie e-mailile
Lisainfo saamise kontaktid: e-post peeter.laurson@emu.ee või mob +372 5156575

MAK_logo