Projektiperiood: 28.02.2022−27.02.2024 

Projekti number: 2021-1-RO01-KA220-VET-000028008 

Meede: Key Action 2: Cooperation Partnership in vocational education and training 

Projekti tüüp: Õppearendusprojekt 

Finantseerija: Euroopa Komisjon 

Projekti üldine eesmärk on vähendada teravilja- ja jahutoodete raiskamist praegustes säästva arengu ja ringmajanduse tingimustes partnerriikides, avaldades mõju kõigile tootmis- ja turustusahelas osalejatele. 

Sihtgrupp: Projektiga toetatakse partnerriikide teravilja- ja jahutoodete tööstuse spetsialiste pagari- ja jahutoodete tööstuse ressursside säästmisel, aidates seeläbi kaasa toidujäätmete vähendamisele. 

Partnerid 

  • Patronatul Român din industria de morărit, panificație și produse făinoase (ROMPAN) – projekti koordinaator, Rumeenia 
  • Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din  Timișoara, Rumeenia 
  • Universita Della Calabria, Itaalia 
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Rumeenia 
  • Eesti Maaülikool, Eesti 

Vastutav täitja: Reelika Rätsep, aiakultuuride biokeemia teadur 

Põhitäitjad:  

  • Annemari Polikarpus, piima- ja kondiitritoodete tehnoloogia, tootearendus 
  • Eleri Arvi, pagaritoodete ja taimsete toiduainete tehnoloogia 
  • Evelin Loit, taimekasvatuse dotsent 
  • Ivi Jõudu, toidukeemia (piimatooted) 
  • Ene Jõgi, raamatupidaja 

Oodatud tulemused 

Projekti raames töötatakse välja: 

  1. Õppekava “Toidujäätmete vähendamise vahendid ja meetodid jahutoodete valmistamisel” 
  1. Kursuse jaotusmaterjal “Toidujäätmete vähendamise vahendid ja meetodid jahutoodete valmistamisel” 
  1. Juhend teravilja- ja jahutoodete toidujäätmete vähendamiseks turustamisahelas töötavatele spetsialistidele