Projektiperiood: 28.02.2022−27.02.2024
Projekti number: 2021-1-RO01-KA220-VET-000028008
Meede: Key Action 2: Cooperation Partnership in vocational education and training
Projekti tüüp: Õppearendusprojekt
Finantseerija: Euroopa Komisjon
Projekti üldine eesmärk on vähendada teravilja- ja jahutoodete raiskamist praegustes säästva arengu ja ringmajanduse tingimustes partnerriikides, avaldades mõju kõigile tootmis- ja turustusahelas osalejatele.
Sihtgrupp: Projektiga toetatakse partnerriikide teravilja- ja jahutoodete tööstuse spetsialiste pagari- ja jahutoodete tööstuse ressursside säästmisel, aidates seeläbi kaasa toidujäätmete vähendamisele.
Partnerid
- Patronatul Român din industria de morărit, panificație și produse făinoase (ROMPAN) – projekti koordinaator, Rumeenia
- Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Rumeenia
- Universita Della Calabria, Itaalia
- Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Rumeenia
- Eesti Maaülikool, Eesti
Vastutav täitja: Reelika Rätsep, aiakultuuride biokeemia teadur
Põhitäitjad:
- Annemari Polikarpus, piima- ja kondiitritoodete tehnoloogia, tootearendus
- Eleri Arvi, pagaritoodete ja taimsete toiduainete tehnoloogia
- Evelin Loit, taimekasvatuse dotsent
- Ivi Jõudu, toidukeemia (piimatooted)
- Ene Jõgi, raamatupidaja
Oodatud tulemused
Projekti raames töötatakse välja:
- Õppekava “Toidujäätmete vähendamise vahendid ja meetodid jahutoodete valmistamisel”
- Kursuse jaotusmaterjal “Toidujäätmete vähendamise vahendid ja meetodid jahutoodete valmistamisel”
- Juhend teravilja- ja jahutoodete toidujäätmete vähendamiseks turustamisahelas töötavatele spetsialistidele