EMÜ Polli aiandusuuringute keskus korraldab kompetentsikeskuse PlantValor projektide tulemusi tutvustava seminari, kus räägime taimse tooraine väärindamise võimalustest.
Seminaril tehakse kokkuvõtteid ja räägitakse kompetentsikeskuses PlantValor viimastel aastatel tehtud projektidest: õuna, astelpaju ja pihlaka väärindamise võimalustest, musta sõstra mahlade valmistamise tehnoloogiatest, taimse tooraine kasutamisest liha- ja kalatoodetes ja paljust muust.
Teretulnud on kõik põllumajanduse, aianduse, toidu tootmise/ töötlemise või nendega seotud valdkondade huvilised.
15. novembril 2023, kell 10:00 – 16:30.
PlantValor kompetentsikeskus. Uus tn 2, Polli küla, Mulgi vald, Viljandimaa
Registreerimine on juba avatud ja kestab kuni 10. novembrini 2023 või kuni osavõtjate piirarvu täitumiseni. Saad ennast kirja panna siin:
https://forms.microsoft.com/e/hc1uNsFqKS?origin=lprLink
Üritus on tasuta.
PÄEVAKAVA
10.00 – Registreerimine ja tervituskohv
10.30 – PlantValor üheksa aastat kompetentsikeskust – Piia Pääso
10.50 – Plantvalor tervikahelas sünergia tekitajana – Hedi Kaldmäe
Õunamahla pressimisjäägi kasutamise võimalused – Uko Bleive
Väärtuslik astelpaju – viljadest kuni oksteni – Reelika Rätsep
Pihlaka pressjäägi väärindamine – Viive Sarv
12.00 – Musta sõstra kontsentraadi tootmise tehnoloogilised võimalused – Uko Bleive
12.30 – LÕUNA
13.30 – Väärtuslikud vähelevinud kultuuride sordid – Liina Arus
13.45 – Mida teha ebaküdoonia ja aroonia veini valmistamise jääkidega?- Toonika Rinken
14.00 – Pressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodetes – Reelika Rätsep
14.15 – Vaarika väärindamine – Peeter Laurson
14.30 – Pigmendi eraldamine punavetikast ja töötlemisjäägi kasutamine taimekasvatuses – Uko Bleive
14.45 – Kohvipaus
15.15 – Plantvalor ja aiandusklaster: marjaaiast külmkuivatatud toodeteni – Hedi Kaldmäe
15.35 – Taimse valgu eraldamine põllukultuuridest – Peeter Laurson
15.55 – Kuidas koos edasi? Seminari kokkuvõte- Piia Pääso